Przeglądaj wg Autor "Dintchev, Ivaylo"
Teraz wyświetlane 1 - 1 z 1
Wyników na stronę
Opcje sortowania
Pozycja Brak dostępu Uprawa winorośli i winiarstwo(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2016) Angelov, Ludmil; Chełpiński, Piotr; Kemilev, Stefčo Dimitrov; Ochmian, Ireneusz; Stalev, Boyan; Dintchev, Ivaylo; Ivanov, Veselin; Agricultural University Plovdiv; Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie. Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa; University Of Food Technology Plovdiv; Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie. Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa; Agricultural University Plovdiv; Sofia University BulgariaNiniejsze opracowanie jest przygotowane w celu wzbogacenia zajęć dotyczących biologii i uprawy winorośli, prowadzonych dla studentów w Zachodniopomorskim Uniwersytecie Techno-logicznym w Szczecinie, jak również dla producentów, zajmujących się uprawą winorośli. Ma ono na celu wspomaganie przygotowania teoretycznego i praktycznego studentów, dostarczając im informacji dotyczących podstawowych zabiegów agrotechnicznych stosowanych w uprawach winorośli, jak i podstawowych metod i systemów technologicznych przy produkcji win. Poruszane są w nim podstawowe zagadnienia dotyczące morfologii roślin winorośli, sposo-bów rozmnażania i różne warianty prowadzenia i cięcia winorośli w celu otrzymywania jakościo-wych plonów winogron. Z informacji dotyczącej systemów technologicznych w produkcji win, ich pielęgnacji, jak i ewentualnych problemów, które mogą wyniknąć w procesie produkcji i przechowywania win będą mogli skorzystać również producenci wina.