1964, Nr 14
Stały URI dla kolekcji
Przeglądaj
Przeglądaj 1964, Nr 14 wg Temat "fazy dojrzewania roślin"
Teraz wyświetlane 1 - 1 z 1
Wyników na stronę
Opcje sortowania
Pozycja Open Access Wpływ suszenia ziarna na zdolność kiełkowania oraz aktywność katalazy i beta-amylazy(1964) Duczmal, K.; Duczmalowa, T.; Wyższa Szkoła Rolnicza w Szczecinie. Katedra Fizjologii Roślin; Wyższa Szkoła Rolnicza w Szczecinie. Katedra Fizjologii RoślinInvestigations were carried out on the influence of drying grain harvested in various ripening phases on its germinating power and the activity of "catalase and beta-amylase". The obtained results show a close dependence of the quality of the dried grain on the degree of its ripeness, temperature, and the duration of its activity. Drying at higher temperatures caused a decrease in all the examined indices, particularly when the grain was gathered in its early ripening stage.