Wydanie 269(9) 2009
Stały URI dla kolekcji
Przeglądaj
Przeglądaj Wydanie 269(9) 2009 wg Temat "bread"
Teraz wyświetlane 1 - 1 z 1
Wyników na stronę
Opcje sortowania
Pozycja Open Access Wpływ metod konwencjonalnych i ekologicznych uprawy pszenżyta na wartość wypiekową mąk i jakość pieczywa(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009) Iwański, Robert; Wianecki, Marek; Tokarczyk, Grzegorz; Stankowski, Sławomir; Katedra Technologii Żywności, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie; Katedra Technologii Żywności, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie; Katedra Technologii Żywności, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie; Katedra Agronomii, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w SzczecinieThe bakery properties of five Germany origin species of triticale from conventional and ecological tillage system were tested in bakery control process. The qualitative features of triticale bread depended on species of triticale and method of tillage system. Both, the bakery properties and sensory evaluation a conventional tillage system bread were higher. The addition of 1-moll lactic acid to bakery processing enlarged porosity and total baking weight losses, but not influencing on sensory evaluation of bread. The TPA hardness of ecological tillage system bread were about 15% higher (average value – 676.9[G]) than conventional tillage system bread (average value – 576.4 [G]). Similar results were received in gumminess and chewiness of TPA tests. The addition of 1-moll lactic acid significant influenced on results in the TPA tests.